Welkom Het Zomerhuis De omgeving Wat te doen? Prijzen en beschikbaarheid Contact en route

In het fraaie gebied rond de echte Noordhollandse dorpen Akersloot en Uitgeest en het Uitgeester- en Alkmaardermeer liggen vele mogelijkheden om leuke en afwisselende activiteiten te ondernemen. Op een oppervlakte van slechts enkele vierkante kilometers kunnen bezoekers een fantastische dag beleven .

 

Voor een heerlijke dag ontspanning zijn deze activiteiten zeer leuk om te doen:

- bezoek aan het strand
- leuke stedentrips maken
- heerlijke fietstochten  doen.

- zeilen/kanovaren


Fiets- en wandelroutes
Uitgeest en Akersloot, aan de mooie oevers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, vormen een prachtig gebied voor watersporters en natuurliefhebbers.

 

Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer heeft langs de oevers van het meer een fraaie fiets- en wandelroute, de z.g. 'Pontjesroute' uitgezet. Tijdens deze tocht maakt u diverse keren gebruik van een pontje om aan de overkant van het water uw ontdekkingsreis voort te zetten. Rondom het meer bevinden zich diverse prachtige en waardevolle natuurgebieden.

Supermarkt ligt op loop afstand van “Het Zomerhuis” en ook een aantal restaurants liggen in een straal van 2 km. (zie voor volledige informatie het kopje “Wat te doen”.

Akersloot ligt langs de A9.
Haarlem, Alkmaar en Amsterdam op 20 min afstand met auto of trein.

Voor wie eens wat wil rondkijken in de omgeving van het Alkmaardermeer is er de mogelijkheid van een bezoek aan Alkmaar op ongeveer 10 km afstand.
Tevens is een uitstapje naar 'De Zaanse Schans' zeer de moeite waard. Hier treft u een verzameling molens en oude huizen aan, alsmede de oudste kruidenierswinkelier van Nederland en een klompenmakerij.

Voel je rijk in het Hart van Noord Holland
Zee en duin, polders en bos, rust en reuring, stads en dorps, open en intiem. Ook de steden Haarlem, Amsterdam en Alkmaar liggen binnen 20 auto/trein minutn afstand. Wandelen in de duinen, lekker naar het strand, kanovaren, zeilen, fietsen, lekker eten en een goed bed. Geloof het of niet, maar het kan allemaal in het Hart van Noord Holland.

 

 

 

 

 

© Bed en Breakfast het zomerhuis