Welkom Het Zomerhuis De omgeving Wat te doen? Prijzen en beschikbaarheid Contact en route

Gebruik van fietsen

Als extra service zijn er twee fietsen beschikbaar bij de Bed and Breakfast, deze kunt zonder extra kosten gewoon gebruiken om de mooie routes in de omgeving te fietsen.

 

Fiets- en wandelroutes

Langs de oevers van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn fraaie fiets- en wandelroutes uitgezet, zoals de 'Pontjesroute'. Op deze tocht maakt u diverse keren gebruik van een pontje om aan de overkant van het water uw ontdekkingsreis voort te zetten. Rondom het meer bevinden zich diverse prachtige en waardevolle natuurgebieden.

Door de Stichting Industrieel Erfgoedpark 'De Hoop' is een 25 kilometer lange wandel- en fietstocht uitgezet onder de naam 'Lange Meer Erfgoedroute'. Deze tocht voert u niet alleen door een fraai landschap maar tevens langs een aantal cultuur historisch belangrijke objecten die zich rondom de 'Lange Meer', de vroegere benaming van het Uitgeester- en Alkmaardermeer, bevinden.

 

De Pontjesroute

 

De Pontjesroute is een aantrekkelijke fietsroute rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, waarin vijf pontjes zijn opgenomen. Bij twee pontjes moet u zelf overvaren door het draaien aan een lier. U fietst langs het opzwepende water van dit grote meer en over de ringdijken van diepe droogmakerijen, met hun strakke patroon van sloten, wegen en vaarten. In de waterrijke polders laten de vele weidevogels zich luidkeels horen. U kunt de route fietsen aan de hand van het Fietsknooppuntennetwerk van Laag-Holland.

Voor meer informatie klik hier.

 

 

 

© Bed en Breakfast het zomerhuis